Niektóre przepisy są moje lecz większość pochodzi z książek oraz magazynów kulinarnych, które podane są w zakładce Półka z książkami.
Przystawki
- Avokado nadziewane sałatką z kurczaka
- Carpaccio z małży św. Jakuba
- Carpaccio wołowe
- Ciasto francuskie nadziewane warzywami i serem ricotta
- Cozze zapiekane
- Fasolka szparagowa z ziemniakami i sosem pesto
- Fritata z brokułami, ziemniakami i anchois
- Małże św. Jakuba z lardo
- Małże św. Jakuba zapiekane z cukinią
- Pomidory faszerowane ryżem i mozzarellą
- Szaszłyki z warzyw i sera dojrzewającego
Dania pierwsze
- Kraby z warzywami
- Linguine z suszonymi pomidorami
- Makaron z vongole i zielonymi szparagami
- Makaron strozzapreti z cukinią i sosem pesto z pistacji
- Makrela w pomidorach z oliwkami i orzeszkami piniowymi
- Mule w pomidorach - po mojemu
- Paella z kurczakiem, kalmarami i małżami
- Sałatka z czarnego ryżu, avokado i zielonych szparag
- Pesto alla genovese
- Spaghetti z rukolą, pomidorami koktajlowymi i orzeszkami pini
- Zupa mleczna z kopru włoskiego i pory
- Zupa - krem z pieczarek
Dania drugie
- Bakłażan nadziewany pomidorami
- Branzino alla livornese
- Filet z kurczaka z pure buraczano-ziemniaczanym
- Gallinella w sosie pomidorowym
- Kozina po myśliwsku
- Kozina alla neretese
- Królik duszony z czosnkiem i rozmarynem
- Królik z rodzynkami i orzeszkami piniowymi
- Królik w zalewie
- Kurczak z cukinią i miętą
- Nadziewane kalmary
- Ośmiornica duszona z ziemniakami i oliwkami
- Ośmiornica z grilla - po mojemu
- Rana (Żabnica) w warzywami
- Ryba pieczona z warzywami
- Ryba św. Piotra pieczona z warzywami
- Ryż curry z mięsem i warzywami
- Skorpena pieczona z ziemniakami i pomidorami
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz