Składniki (4 porcje)
- 2 - avokado
- 100 g - filet z piersi kurczaka (ugotowany)
- 2 - pomidory (150g)
- 2 - jajka
- 50 g - majonezu
- 1 - cytryna
- oliwa z oliwek
- sól
Jajka ugotować na twardo i obrać.
Avokado przekroić wzdłuż na
2 połówki i usunąć pestkę. Delikatnie łyżką wydrylować połówki avokado tak by powstały "łódeczki".
2 połówki i usunąć pestkę. Delikatnie łyżką wydrylować połówki avokado tak by powstały "łódeczki".
Wycisnąć sok z cytryny i polać kawałki avokado oraz "łódeczki" wewnątrz (dzięki temu owoc nie sczernieje.
Pomidory przekroić i usunąć nasiona.
Jajka, mięso, kawałki avokado i pomidory pokroić w równą kostkę, wymieszać delikatnie z majonezem, doprawić solą i spryskać odrobiną oliwy z oliwek
Z "łódeczek" avokado wylać pozostały sok z cytryny i napełnić je farszem.
Mięso kurczaka można zamiast gotowania, pokroić w kostkę i obsmażyć na tłuszczu lub bez tłuszczu.
Źródło:Cotto e mangiato, Le ricette per stare bene, Tessa Gelisio, Giuseppe Di Fede, wydawnictwo Fivestore 2014r
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz