Grzyby przygotowane wg tego przepisu są bardzo smaczne i można je podawać zarówno na zimno jak i na ciepło. Przepis mam od mojej mamy, więc gdzie jest źródło tego przepisu wie pewnie przyjaciółka przyjaciółki, która go ma od znajomej przyjaciółki itd itd itd :)
Tak czy inaczej polecam bo to fajna sprawa mieć kilka słoiczków tak przyrządzonych grzybów.
Pamiętajcie tylko by grzyby były z wiadomego źródła lub zebrane własnoręcznie bo wiele grzybów trujących jest podobnych do tych jadalnych.
Składniki:
- 2 kg - świeżych grzybów mieszanych
- 0,5 kg - cebuli
- 1 szkl - oleju
- 1 słoiczek - koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki - octu
- trochę cukru
- kilka ziaren ziela angielskiego
- 1 duży liść laurowy
- pieprz do smaku
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz