poniedziałek, 27 lipca 2015

Sernik - bardzo dobry

Składniki:
  • 2,5 kg - białego sera
  • 3 szkl - cukru
  • 50 dag - margaryny
  • 10 szt - żółtek
  • 18 szt - białek
  • 5 łyżek - mąki ziemniaczanej
  • 1 1/4 łyżeczki - proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy

Ser przekręcić przez maszynkę. Wszystkie składniki wymieszać z serem, na końcu ubić pianę z białek i połączyć z ciastem. Masę wlać do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok 60 min w temperaturze 180-200*C (zależy od mocy piekarnika).

Przygotowanie bardzo proste a sernik po prostu pycha - polecam 

Źródło: Wielka Księga Przepisów, PTGH ss. Urszulanek w Pniewach

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz