środa, 14 stycznia 2015


Wiele osób mi mówiło, że jedzenie przygotowywane przez Babcie jest lub było smaczniejsze, bardziej aromatyczne. Dlaczego? Sekretnym składnikiem jest tu czas. Czas, którego mamy teraz coraz mniej. Owszem można przygotować coś na szybko, jeśli jednak chcemy by potrawa, a tu szczególnie mięso, było "po babcinemu" musimy dać sobie i potrawie czas. Nikt mi nie wmówi, że zrobiona w 30 minut pierś lub udko z kaczki będzie wspaniałe i aromatyczne. Tak można przygotować takie danie w 30 min ale gdy się obok takiego dania postawi pięknie pachnącą ziołami rozpływającą się w ustach pierś pieczoną prawie przez 3 godz. to jestem ciekawa którą potrawę wybierzecie ...

Nie ma nic lepszego do pieczenia mięsa jak brytfanna z kamionki :) made in Rumunia

Kto ma ochotę na gąskę?




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz