czwartek, 15 stycznia 2015

Dziczyzna - przygotowanie


Nie wiem jak wy ale ja uwielbiam dziczyznę przygotowywać ale jeszcze bardziej jeść. Z dziczyzną jest jednak troszkę więcej pracy i najlepiej zacząć przygotowywanie jej dzień wcześniej. Dlaczego?

Jest smaczniejsza i szybciej się upiecze jeśli dzień wcześniej włożymy mięso do zalewy.

Z racji tego, że co jakiś czas na moim stole pojawia się dziczyzna skomponowałam własną zalewę. Stosuję ją do zarówno do mięsa z dzika i sarny ale i do dzikich kaczek - polecam szczególnie do dzikej kaczki.

Po wyjęciu z zalewy mięso trochę osuszam papierowym ręcznikiem, szpikuję słoniną i czosnkiem obsmażam na smalcu w brytfannie dodaję cebuli, grzybów, pora i duszę podlewając zalewą



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz