Składniki:
- 1 łyżka - masła
- 1 łyżka - oleju
- 1 - kurze jajko
- 100 g - wieprzowiny pokrojonej w paski
- 2 łyżki - zielonej papryki pokrojonej w cienkie paski
- 4 - cebule dymki
- 1 szklanka - kiełków fasoli
- 4-5 - pieczarek konserwowych
- 1/2 łyżeczki - startego świeżego imbiru
- 1/2 łyżki - słodkiej papryki
- sos sojowy do smaku
- 1/2 łyżeczki - przyprawy czosnkowej
- ok 200 g - ugotowanego na miękko ryżu
Na rozgrzanym oleju usmażyć pokrojone mięso, po czym dodać paprykę, pokrojoną cebulę i imbir. Całość wymieszać i dusić do miękkości
Do ugotowanego ryżu dodać kiełki fasoli, sos sojowy, pokrojone pieczarki i przyprawę czosnkową. Dokładnie wymieszać i dodać jajecznicę.
Na tak przygotowany ryż wyłożyć mięso i gotowe :)
smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz