Ciasto
- 0,5 kostki - margaryny (Kasia)
- 1 szkl - cukru
- 2 szkl - mąki wrocławskiej
- 1 płaska łyżeczka - proszku do pieczenia
- 2-3 łyżki - kakao
- 3 łyżki - słodkiej śmietany
Masa serowa
- 0,5 kostki masła
- 5 pudełek - serka homogenizowanego (półtłusty lub tłusty)
- 5 - jaj
- 1 szkl - cukru
- 2 łyżki - budyniu śmietankowego
- szczypta proszku do pieczenia
Do wysmarowanej formy wyłożyć 2/3 ciasta, następnie wlać na ciasto masę serową. Na koniec pokruszyć resztę ciasta na masę serową. Piec w temperaturze 180*C
Źródło: Wielka Księga Przepisów, PTGH ss. Urszulanek w Pniewach
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz