Składniki (4 porcje):
- 200g - czarnego ryżu
- 1 - avokado
- 300g - zielonych szparag
- 1 - zielone jabłko
- 2 - jajka
- ocet balsamiczny
- oliwa z oliwek
- sól
Avokado, jabłka i jajka obrać i pokroić w kostkę. Szparagi ostudzić i pokroić na 2 cm kawałki.
Wszystkie składniki wymieszać i doprawić do smaku solą, oliwą z oliwek i octem balsamiczny.
Źródło:Cotto e mangiato, Le ricette per stare bene, Tessa Gelisio, Giuseppe Di Fede, wydawnictwo Fivestore 2014r
czarny ryż ma niepowtarzalny smak, a jego orzechowy aromat podczas gotowania jest cudowny!
OdpowiedzUsuńDokładnie tak jak piszesz Magdalena, ten ryż jest fenomenalny
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawa sałatka, mam kupiony czarny ryż, ale jeszcze go nie wypróbowałam, teraz mam już jakiś pomysł.
OdpowiedzUsuńcieszę się że mogę służyć pomocą :)
OdpowiedzUsuń