Składniki (4porcje):
- 1kg - mięsa kurczaka
- 4 (800g) - małe cukinie
- 20 liści - mięty
- 1 (100g) - cebula
- mąka pszenna typu 00
- 10ml - białego wytrawnego wina
- oliwa z oliwek
- sól
Na głęboką patelnię wlać oliwę i zeszklić cebulę, po czym dodać mięso i obsmażyć na złoty kolor.
Gdy kurczak będzie obsmażony, podlać go winem. Chwilę pogotować całość by wino odparowało i dodać cukinię i miętę. Doprawić solą i smażyć jeszcze przez ok 15 min.
Ja podałam to danie z ugotowanym brązowym ryżem.
Źródło:Cotto e mangiato, Le ricette per stare bene, Tessa Gelisio, Giuseppe Di Fede, wydawnictwo Fivestore 2014r
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz