czwartek, 15 stycznia 2015
Dziczyzna - przygotowanie
Nie wiem jak wy ale ja uwielbiam dziczyznę przygotowywać ale jeszcze bardziej jeść. Z dziczyzną jest jednak troszkę więcej pracy i najlepiej zacząć przygotowywanie jej dzień wcześniej. Dlaczego?
Jest smaczniejsza i szybciej się upiecze jeśli dzień wcześniej włożymy mięso do zalewy.
Z racji tego, że co jakiś czas na moim stole pojawia się dziczyzna skomponowałam własną zalewę. Stosuję ją do zarówno do mięsa z dzika i sarny ale i do dzikich kaczek - polecam szczególnie do dzikej kaczki.
Po wyjęciu z zalewy mięso trochę osuszam papierowym ręcznikiem, szpikuję słoniną i czosnkiem obsmażam na smalcu w brytfannie dodaję cebuli, grzybów, pora i duszę podlewając zalewą
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz